‘JLR ei ymmärrä, pystyykö se pysymään brittiläisinä vaikean Brexitin jälkeen “

Autot ja kuorma -automarkkinat ovat viimeinkin loppuneet kärsivällisyyteen Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen kanssa Brexitissä, näyttää siltä. Viime kuussa BMW: n sekä moottorin tuottajien ja kauppiaiden yhdistyksen varoitusten jälkeen Jaguar Land Rover -päällikkö Ralf Speth (yllä) rikkoi viime viikolla aiheen taktisen hiljaisuudensa, epäilemällä, pystyykö yritys jopa pysymään brittiläisessä mikä tahansa, jos vaikea Brexit tapahtuu.
Mainos – Lyhyt artikkeli jatkuu alla

Se on yritys, joka on käyttänyt paljon yli 50 miljardia puntaa Yhdistyneessä kuningaskunnassa viimeisen viiden vuoden aikana, ja joka tukee paljon yli 300 000 Yhdistyneen kuningaskunnan työpaikkaa, epäilemällä sen pitäisikö sen pysyä vielä enemmän 80 miljardin punnan investoinnissa nyt. kuten vuonna 2022. Kuuntelemalla muutamia poliitikkojen äänenpaikkoja siitä, kuinka autot ja kuorma -autot todella valmistetaan, voit tuskin syyttää JLR: ää kovalevyn pelaamisesta.
• Erittäin suositut autot ja kuorma -autot Isossa -Britanniassa 2018
Logistiikka, elementit ja toimitusketjut ovat yksi asia. Speth ehdotti kuitenkin myös, että JLR: llä on jo vaikea vetää maailmanlaajuisia taitoja – sellaista aivovoimaa, joka edistää akkutekniikan etenemistä, viihdettä ja kehittää laatua. Tai itse Speethin tilanteessa johtamistaidot.
Opiskele tämän vuoden brittiluetteloa ja näet tarkalleen, kuinka Yhdistyneen kuningaskunnan taito ajaa suuren osan autoista ja kuorma -autojen markkinoista – olipa kyse sitten maailmanlaajuisesti merkittävistä tuottajista, sekä toimittajista tai kehitys- ja insinööriautoista asiakkaille Britanniassa, Euroopassa kuten kuin sen ulkopuolella. Kaikkialla on huomattavia toimintoja brittejä.
Hallitus valitsee edelleen tarkalleen, kuinka hienoimpia kaupan esteiden poistamiseksi tarttuu huolellisesti käsitteeseen aiemmin mahdottomista rajoituksista ihmisten liikkeen joustavuudelle. Paljon enemmän kuin kaksi vuotta Brexit -äänestyksen jälkeen, on olemassa todisteita siitä, että toinen näistä politiikoista on todella haitallista.
Mitä Yhdistyneen kuningaskunnan autojen ja kuorma -autojen markkinoiden vaatimus Brexitiltä? SMMT on asettanut prioriteettinsa sijoitusten suojelemiseksi sekä työpaikkojen suojelemiseksi …

ava

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *