Lexus LF-C2 Roadster Idea puhaltaa yläosaansa

Lexus LF-C2 Roadster -idea on paljastettu LA Motor Show -tapahtumassa-esikatseleen All-New Lexus RC -kupeista vaihtovelkakirjalaista.
Toisin kuin perinteiset pudotuspöydät, LF-C2: lla ei kuitenkaan ole mitään kattoa. Lexus julistaa, että tämä on “suunniteltu tarjoamaan kuljettajaa ja matkustajaa parasta ylhäältä alas suuntautuvaa ajokokemusta”, vaikka totuudessa se todennäköisesti tarkoittaa, että liiketoiminta loppuu aikaa yrittäessään suunnitella sitä. Odota vielä yksi ideaversio – todennäköisesti Geneven moottorinäyttelyssä ensi vuonna – yhteensä taitettavalla metallilla tai materiaalikatolla.
Mainos – artikkeli jatkuu alla

Muotoilun kannalta ei ole yllätyksiä, kun uusi Roadster vie samanlaisen etuosan kuin kiinteän katto sisaruksensa. Tämä tarkoittaa allekirjoituskaran säleikköä sekä teräviä LED -ajovaloja ammovien ilma -aukkojen ja määritettyjen konepellin ryppyjen lisäksi.
7
Adsclose -mainoksestamme

Takaosasta löydät L-muotoiset häntävalot, kromikierrettyjen quad-pakokaasujen sekä selkeän takaluukun. Sarja valtavia 20-tuumaisia ​​kevytmetallivanteita sekä syviä monikerroksisia maaliobia yhteensä.
LF-C2: n pääsuunnittelija Yasuo Kajino sanoi: ”Meitä on kiinnitetty vaistomaisesti sekä niihin asioihin, jotka saavat valon kauneuden. Kun laitat jotain oikeaan valoon, ihmiset näkevät sen menetelmällä, jota heillä ei ole koskaan ennen. ”
Sisällä uudessa LF-C2: ssa on 2+2-malli-vihjeitä, että takaistuimet ovat vain nuorille tai erittäin satunnaisesti käyttäville lyhyillä matkoilla. Keskikonsoli kulkee ajoneuvon koko pituuden, samoin kuin täsmälleen samassa vilkkaassa keltaisessa kuin ulkopinta. Kojelauta saa ”houkuttelevan kuitenkin yksinkertaisen instrumenttiryhmän” sekä keskinäisen näytön ja analogisen kellon lisäksi.
7

LED-valot kulkevat sisävyöhykettä pitkin, samoin kuin siellä on nahkaohjauspyörä sekä vartalohuituvat istuimet. Vaikka idea tarjoaa todennäköisesti suuren kengän – totuuden ansiosta ei ole kattoa, joka täyttää sen taitettuna.
Moottoreista tai vallasta ei ole vielä sanaa, mutta odotamme, että idea toimii täsmälleen sama 450 hevosvoiman 5,0 litran V8 kuin tuotantovalmiina RC F -kupee, joka myydään Yhdistyneessä kuningaskunnassa ensi vuoden alussa. Tällä mallilla on kahdeksan nopeuden automaattinen vaihdelaatikko, jossa ohjauspyörään kiinnitetyt melat.

Meillä on lisätietoja – samoin kuin ratkaisevan enemmän valokuvia – suoraan LA -moottorinäyttelystä seuraavan 24 tunnin aikana.
Ostaisitko ajoneuvon ilman kattoa? Ymmärräkaamme alla olevissa kommenteissa …

ava

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *