Audi lopettaa Le Mansin Formula E: lle

Audi on vahvistanut, että se lopettaa osallistumisensa maailman kestävyysmestaruuskilpailuihin (WEC), mukaan lukien Le Mansin 24 tuntia, kauden 2016 lopussa. Sen sijaan saksalainen valmistaja keskittyy Formula E -sarjaan, johon se tulee tehtaalla varustetulla joukkueella vuonna 2017.
Mainos – artikkeli jatkuu alla

Hallintoneuvoston puheenjohtaja Rupert Stadler sanoi, että päätös tehtiin niin, että Audin moottoriurheilun läsnäolo voisi paremmin heijastaa sitä, mitä tuotemerkki teki tuotanto -ajoneuvojensa kanssa. “Aiomme kiistää tulevaisuuden kilpailun sähkövoimalla”, Stadler sanoi. “Kun tuotanto -automme ovat muuttumassa yhä sähköisemmäksi, moottoriurheiluautojemme, kuten Audin teknologiset kärjet, on vielä enemmän.”
Audi tukee tällä hetkellä ja antaa nimensä Team Abt Schaeffler Audi Sportille Formula E: ssä, mutta seuraavasta kaudesta joukkue muuttuu täydelliseksi tehtaan tukemana ponnisteluina.
Motorsport -strategian kytkin on kuitenkin muutos, joka todennäköisesti on pakotettu Audille, koska VW -ryhmä jatkaa radikaalien leikkauksia VW -päästöskandaalin takia, joka on jo maksanut yritykselle yli 14 miljardia dollaria korvauksia Yhdysvalloissa.
“Prototyyppikilpailun 18 vuoden kuluttua, jotka olivat poikkeuksellisen menestyviä Audille, on selvästi erittäin vaikea lähteä”, sanoo Audi Motorsportin johtaja Dr. Wolfgang Ullrich.
WEC Racing Audi 18 vuoden aikana oli yksi urheilun voittaneiden Le Mansin koristeltuista joukkueista 13 kertaa. Vuonna 2006 Audi oli myös ensimmäinen joukkue, joka voitti 24 tunnin kilpailun dieselmoottorin moottorin avulla.
Audi vahvisti, että sen DTM -kilpa -käsivarsi pysyy koskemattomana, mutta saksalaisen tuotemerkin osallistuminen FIA: n maailmanmestaruuskilpailun tulevaisuuteen on vielä päätetty.
Mitä mieltä olet Audin päätöksestä poistua WEC: stä? Kerro meille alla olevassa kommenttiosassa …

ava
category

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *